Badkamerdomein
Badkamerdomein
Hoofdweg 138
6744 WP Ederveen
0318 261 545 - verkoop@badkamerdomein.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close

Binnenkijken bij...
een klassieke badkamer
met lambrisering in Bennekom

Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom  
Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Samenvatting klassieke badkamer met lambrisering

Binnenkijken bij...
Een klassieke badkamer met lambrisering 

Gemaakt door:Badkamerdomein
Woonplaats:Bennekom
Type badkamer:Klassieke badkamer
Wensen van de klant:Een badkamer met authentieke charme in de stijl van het jaren dertig huis 

In het pittoreske Bennekom vinden we een prachtige jaren dertig woning. Hier mochten wij een klassieke badkamer realiseren die perfect de charme van die tijd belichaamt, compleet met lambrisering. Zodra je de badkamer binnenstapt, voel je de nostalgie en de liefde voor klassieke elementen. En dat is precies wat deze ruimte zo bijzonder maakt. Kijk je mee naar het resultaat?

 

Klassieke badkamer: inspiratie en ontwerp

De inspiratie voor het ontwerp van deze badkamer kwam voort uit een diepe waardering voor de jaren dertig stijl. De klant wilde de nostalgische elementen van deze periode behouden en combineren met moderne gemakken. 

Wat deze badkamer echt klassiek maakt, is de lambrisering en de granieten vloer, die beide kenmerkend zijn voor jaren dertig woningen. Deze elementen brengen een nostalgisch gevoel naar boven en maken de ruimte bijzonder sfeervol. Daarnaast koos de klant voor een modern badmeubel met afgeronde hoeken van Duravit. Dit meubel en de bijpassende hoge kast bieden voldoende opbergruimte. Boven het badmeubel hangt een ronde spiegel met een geometrische rand, eveneens van Duravit.

Wist je dat je met onze 3D Badkamerontwerp-tool alvast zelf aan de slag kan gaan met een ontwerp?
 

Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Lambrisering en klassieke elementen
Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Lambrisering en klassieke elementen

Badkamer met lambrisering: jaren 30 gevoel

Lambrisering is een wandbekleding waarbij het onderste deel van de muur bedekt wordt met hout, tegels of ander materiaal. Dit fenomeen gaat bijna 2000 jaar terug in de geschiedenis, helemaal tot de klassieke oudheid. Het werd vooral populair in Europa tijdens de Renaissance (rond 1500) in kastelen en herenhuizen en de daaropvolgende eeuwen.

De jaren dertig zijn een interessante periode voor lambrisering omdat het toen werd toegepast in Nederland. Enerzijds om muren te beschermen tegen vocht en slijtage, anderzijds was het een manier om een ruimte te verfraaien met een relatief eenvoudige en betaalbare oplossing. 

In de badkamer in Bennekom zien we een moderne interpretatie van klassieke lambrisering. De muren zijn ongeveer voor tweederde betegeld met zachtblauwe tegels, wat een frisse uitstraling geeft. De bovenkant van deze betegeling is afgewerkt met een strakke, zwarte rij tegels, die een elegant contrast creëert en een gevoel van afbakening biedt. 

Een badkamer in de stijl van een jaren dertig woning

Granito vloer versterkt de nostalgische sfeer

In de badkamer in Bennekom vinden we een prachtige granito vloer die perfect past bij de klassieke stijl van de ruimte. De keramische tegels die een granito-look hebben, worden gekenmerkt door een zwart-wit gespikkelde afwerking. Een kunstwerk op zich. 

De zwarte plinten en de omlijsting van de lambrisering zorgen voor een harmonieuze verbinding tussen de vloer en de muren. Boven de lambrisering en op het plafond is wit stucwerk aangebracht, wat een fris en ruimtelijk effect geeft. In de douchehoek zijn witte tegels aangebracht boven de lambrisering.

Granito vloeren blijven populair voor zowel klassieke als moderne interieurs. Deze badkamer is daar een uitstekend voorbeeld van.

Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Granito vloer, douche en klassieke details
Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Granito vloer, douche en klassieke details

Ruime inloopdouche

Een onopvallend element in de badkamer is de douchewand van Van Rijn Products. Doordat deze volledig transparant is, blijft de ruimtelijkheid van de badkamer behouden.

De douchewand wordt gestabiliseerd door een arm en is uitgerust met een zwarte nis waarin shampoos en andere douchespullen netjes opgeborgen kunnen worden. Dit geeft de badkamer een moderne touch zonder afbreuk te doen aan de klassieke uitstraling.

Naast de douche hangt een radiator van Instamat, waarop de handdoeken heerlijk voorverwarmd worden en weer kunnen drogen na gebruik. 

Ook een badkamer met lambrisering?

Wil je ook een klassieke badkamer met lambrisering? Of juist totaal wat anders? Ontdek de mogelijkheden voor jouw droombadkamer in onze showroom in Ederveen! Bij Badkamerdomein streven we er altijd naar om badkamers te ontwerpen die voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten.

Jouw droom badkamer begint bij Badkamerdomein!

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Binnenkijken bij een klassieke badkamer met lambrisering in Bennekom - Ook een badkamer een met lambrisering?
 

Tegelverbanden voor iedere badkamer: van visgraat tot blokverband  

Het tegelverband in je badkamer is van grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Ontdek welke nu populair zijn.

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

 

5 ideeën voor een retro badkamer

Verlang jij ook weleens naar vroegere tijden? Met deze 5 ideeën voor een retro badkamer hoef je niet langer te dromen.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken