Badkamerdomein
Badkamerdomein
Hoofdweg 138
6744 WP Ederveen
0318 261 545 - verkoop@badkamerdomein.nl
  • Persoonlijk advies
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • Aangesloten bij Baden+
Aangesloten bij
close
Energie besparen in de badkamer - Energie besparen in de badkamer Energie besparen in de badkamer - Energie besparen in de badkamer
Slim verwarmen, recyclen en verlichten 

Energie besparen in de badkamer

Verwarmen en verlichten kost energie, veel energie! Een liter warm water vraagt om 70 keer meer energie dan koud water. Wat als je deze warmte kunt hergebruiken? Bespaar daarnaast nog meer op energie met een elektrische radiator of vloerverwarming en draag je steentje bij aan het milieu met ledverlichting. Met deze energiezuinige upgrades behaal je financieel voordeel en belast je het milieu aanzienlijk minder. Doe jij ook mee?

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Duurzaam verwarmen, verlichten en ventileren

Als je in de badkamer bent dan denk je aan jezelf. Bij het ochtendritueel wil je snel opstarten en het ontspan moment 's avonds draait om me-time.  Deze momenten geven je energie. Wat als je hier een duurzame bron van vitale energie aan kunt toevoegen? Besparen op warm water, het gebruik van licht en ventilatie werkt aanstekelijk en laat je bewust genieten van de badkamer. Voor elk energielabel zijn er energiebesparende oplossingen voor de badkamer. Makkelijk te installeren badkamer producten leveren veel energiesparing op, wat een goede uitkomst heeft voor je energie, het milieu en je portemonnee.

Energie besparen in de badkamer - 1. De knop om & Advies energie besparen
Energie besparen in de badkamer - 1. De knop om & Advies energie besparen

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt 2. Advies energie besparen in de badkamer

Ga je de badkamer compleet renoveren of ben je op zoek naar energiezuinige upgrades voor je huidige badkamer? We luisteren graag naar jouw wensen en kijken aandachtig naar de staat van je badkamer en woning. Dit brengen we met een gericht advies samen, zodat je binnen no-time kunt starten met het besparen op energie in de badkamer. Mogen we je binnenkort verwelkomen in onze showroom?

MAAK EEN AFSPRAAK

Energie besparen in de badkamer - 2. Elektrische radiator badkamer

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Elektrische radiator badkamer

Slimme technieken voor het toilet, douche en kraan zorgen voor waterbesparing. Een modern inbouwreservoir heeft de mogelijkheid om zelf het aantal liters per spoelbeurt in te stellen. Bij douche, thermostaat- en wastafelkranen zorgen doorstroom begrenzers en technieken waarbij lucht aan de waterdruppels wordt toegevoegd. Voorbeelden zijn het Ecoair systeem van Hotbath en de AirPower-techniek van Hansgrohe.

 

Douche iets korter en zet lampen en verwarming uit als je de badkamer verlaat

Warmte-terug-winning

Met warmte-terug-winning (wtw) krijgt gebruikt water een nieuw doel in de badkamer. Deze techniek zie je in verschillende producten terug. Bijvoorbeeld in het douche-afvoersysteem van Easy Drain. Dit voert het warme afvoerwater langs de aanvoerleidingen van het douchewater. Zo bespaar je op stookkosten. Een vergelijkbaar systeem zie je ook bij mechanische wtw badkamerventilatoren. Die verwarmen de aangevoerde koude lucht met de afgevoerde warme lucht. 

Energie besparen in de badkamer - 6. Warmte-terug-winning met doucheafvoer en ventilator
Energie besparen in de badkamer - 6. Warmte-terug-winning met doucheafvoer en ventilator

Duurzame materialen

Je bent ook milieuvriendelijk bezig als je kiest voor producten die gemaakt zijn van duurzame materialen die langer meegaan. Denk hierbij aan een geëmailleerd plaatstalen bad. Een bad van dit materiaal gaat langer mee dan een kunststof bad en is bovendien volledig recyclebaar. Ook een keramieken wastafel is krasvaster dan een kunstmarmeren wasbak en daarmee een duurzame keuze. Meestal betaal je iets meer voor deze producten. Maar daar staat tegenover dat ze langer meegaan en ze vaak langer mooi blijven. En wat dacht je van een stijlvol plafond dat gemaakt is van 90% gerecycled aluminium?

 

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Automatische verlichting

Vergeet je het licht wel eens uit de doen in de badkamer? Een bewegingssensor bespaart je dan ook geld. Als er niemand in de badkamer is, schakelt de verlichting uit. De automatische verlichting van het merk Gira is hiervan een voorbeeld. Pluspunt van Gira is de aandacht die het besteedt aan het design van haar schakelaars en verlichtingsoplossingen. Zo ben je energiezuinig bezig en ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Energie besparen in de badkamer - 5 Automatische verlichting
Energie besparen in de badkamer - 5 Automatische verlichting

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Elektrische radiator en vloerverwarming

Een badkamer die lekker snel warm aanvoelt willen we allemaal, toch? Kies daarom voor een elektrische radiator of elektrische vloerverwarming. Deze sluit je aan op je stopcontact en verwarmen snel je badkamer, onafhankelijk van je cv. Een duurzame keuze dus: helemaal als je zonnepanelen hebt. Bovendien zijn de elektrische designradiatoren van Vasco, zoals de Oni en Beams Mono, een lust voor het oog. En wat dacht je van de Iskol of Flaps van Instamat? Ook die zijn in een elektrische variant verkrijgbaar.

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Energiebesparende oplossingen

Bij gebruik van koud water uit de kraan kan in vele gevallen ook de cv aanslaan. Hotbath en Hansgrohe hebben technieken ontwikkeld waarbij de cv niet aanslaat bij normaal kraangebruik. Als je ook al minder warm water verbruikt met de waterbesparende technieken, bespaar je hiermee dubbel op elektra en gas.

Energie besparen in de badkamer - 4. Energiebesparende oplossingen
Energie besparen in de badkamer - 4. Energiebesparende oplossingen

Groen symbool dat duurzaamheid benadrukt Ledverlichting

Ook ledverlichting bepaart je energie in de badkamer. De ledlamp is niet alleen energiezuinig, hij gaat ook langer mee en geeft fijn sfeerlicht. De meeste spiegels en badkamermeubels zijn tegenwoordig voorzien van ledlicht. Bijvoorbeeld de spiegelkasten van Keuco. Ook voor het plafond kun je kiezen voor spotjes met led. Let hierbij op de beschermingswaarde tegen vocht. De IP-normering geeft dit aan. Voor de badkamer is een IP-normering van IP44 (spatwaterdicht) en IP65 (volledig waterdicht) geschikt.

Landschap met water, heide en bomen

Ontdek meer... laat je inspireren 

Energie besparen in de badkamer - Polaroid Badkamer indelen

Tips voor een slimme badkamerindeling

Krijg tips en advies van Badkamerdomein voor een goede badkamer indeling. Jouw wensen staan hierbij voorop.

Energie besparen in de badkamer - Polaroid badkamer installatie

Advies voor een goede badkamerinstallatie

De verbouwing van je badkamer vraagt om echt vakmanschap. We adviseren je graag over de voorbereiding en installatie.

Energie besparen in de badkamer - Polaroid 7 tips voor een natuurlijke badkamer

7 tips voor een natuurlijke badkamer

Houd je van rust en van natuur? Dan is een natuurlijke badkamer iets voor jou. Lees dit blog voor 7 handige tips. 

Energie besparen in de badkamer - Banner - Bezoek onze showroom

Bezoek onze showroom in Ederveen

Ben je op zoek naar inspiratie? Kom naar onze showroom om onze badkameropstellingen te bekijken. Ontvang een geheel vrijblijvend persoonlijk advies van onze badkamerspecialist. 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Met liefde gemaakt
Afspraak maken